Wat is een stormaansteker?

Een stormaansteker is een aansteker die met behulp van butaan gas een hete vlam creëert, deze vlam is heter dan de vlam van een gewone aansteker. Een andere benaming die wat makkelijker is is een hogedruk aansteker. Een stormaansteker heeft een hele andere kleur dan de gewone aansteker, de gewone aansteker heeft een vlam die oranje van kleur is terwijl een stormaansteker een blauwe vlam is en in sommige gevallen is de vlam onzichtbaar en hij is ook brandbaar in hoge temperaturen. Soms wordt de vlam aangestoken door een plasmaboog. Het nadeel aan een stormaansteker is wel dat deze een hard brullend geluid maakt en het heeft een hoger brandstofverbruik.

Wat is een elektrische aansteker?

Een elektrische aansteker wordt ook wel een plasma aansteker genoemd, op deze manier vind je ze ook gemakkelijker. Een elektrische aansteker wordt opgeladen door middel van energie, hierdoor kan de aansteker een plasma ontsteking opwekken. De hitte van een elektrische aansteker is veel heter en stabieler dan een vlam, maar ze zijn wel even goed zichtbaar. Deze aansteker kan verschillende bogen hebben, er zijn enkele en dubbele bogen. Een aansteker met een dubbele boog wekt meer warmte op dan een aansteker met maar een boog. De enkele en dubbele bogen zijn de bekendste maar er zijn ook aanstekers met een derde boog, dit is momenteel een krachtig product dat te koop is.

Waarom deze aanstekers?

Beide aanstekers hebben grote voordelen. Een stormaansteker gaat langer mee dan een gewone aansteker en gaat ook niet te snel uit, waait het hard dan is deze vlam niet meteen gedoofd. De aansteker kan ook branden bij onvolledige verbranding. Bij een elektrische aansteker heb je aan een genoeg, deze hoef je nooit bij te vullen en kan je gemakkelijk met een USB kabel opladen, ook kan je deze aanstekers als stormaanstekers gebruiken. Elektrische aanstekers zijn ook te gebruiken tijdens regen, sneeuw en wind aangezien deze op plasma werken en niet op gas, zo kunnen ze niet uit waaien. Deze aansteker is ook geurloos. Allebei zijn handige aanstekers voor buiten.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.